20:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Sandviks IF - Ohtana/Aapua FF

På Sandviks IP vinner Sandvik mot Ohtana/Aapua med 1-0 (1-0)
OAFF inleder bäst och tar direkt tag i matchen. Efter OA:s vassa start kommer Sandvik, efter tio minuter, i ett anfall där bollen spelas in i vårt straffområde och en omarkerad Jimmie Forsgren kan plocka ner bollen och från nära håll sätter han bollen till 1-0. Efter målet blir det spelmässigt alltmer OA som kommer i anfall efter anfall där dock Sandviks försvarsspel är både tätt och tufft. Vi skapar några halvchanser men kommer inte till dom riktigt vassa lägena utan paussiffrorna stannar på 1-0.

Andra halvlek blir lik första där OAFF dominerar spelmässigt mot ett starkt försvarande Sandvik. Liksom i första är vi på väg att skapa lägen som oftast strandar på Sandviks mittbackar. Vi har trots allt ett par bättre lägen där Danne Mäkis skott decimetern utanför är vår bästa målchans. Sandvik har ett par farliga kontringar där Felle på den ena gör en kanonräddning. Trots spelövertaget åker vi hem mållösa och matchen vinns av Sandvik med 1-0.

Sett över 90 minuter borde OAFF fått åtminstone oavgjort då laget gör en riktigt bra bortamatch. I OAFF spelar försvaret stabilt även om målet såg lite enkelt ut, extraplusset går till stabile Liam Alldén. Mittfältet jobbade kopiöst och vann mittfältskampen och extraplusset får Hector Garcia. Offensivt var vi på väg igenom flera gånger och extraplusset går till Hugo Fagervall. I Sandvik går plussen till försvararna Simon Birgersson och Jesper Lundqvist. Framåt oroade målskytten Jimmie Forsgren. Klockren domarinsats från Richard Grad.
Gula kort: 1-1

Laget: Felle - Liam, Palo, Kotten, Nisse - Svanlöv (ut 90), Hector, Mäki, Hugo - Borri, Adam
Ers: Johan P (in 90), Joel O, Thewin